"הדרך שבחרתי, ושבחרתי לי למטרתי, איננה הקצרה ביותר וגם לא הנוחה ביותר, ברם, היא הטובה ביותר בשבילי, משום שהיא שלי, משום שהיא משל עצמי."  (יאנוש קורצ'אק)

תכנית טוב מהווה מסלול לימודים מכיתה י' ועד כיתה י"ב שבסיומו הבוגרים זכאים לתואר טכנאי ולתעודת בגרות.  בוגרי תכנית זו יכולים להציג את מועמדותם ללימודי המשך לתואר הנדסאי.

עד סוף כיתה י"א משלימים התלמידים 14 יחידות לימוד. במהלך כיתה י"ב משלימים התלמידים את הדרישות לזכאות לתעודת בגרות (השלמה ל- 21 יחידות לימוד לפחות) ואת הדרישות לזכאות לתעודת טכנאי.

במהלך התוכנית התלמידים לומדים על התעשייה בישראל ומבקרים במפעלים. ישנה אפשרות לבצע את פרויקט הגמר במפעלי תעשייה.

אנו מזמינים אתכם להצטרף כבר עכשיו לתוכנית טוב כדי לפתוח יותר אפשרויות לעתיד, אנו קוראים לכם להצטרף ללימודי המדע והטכנולוגיה כי זאת השפה של הדור הבא.

מטרות התוכנית :

מטרת התכנית היא להגדיל את מספר התלמידים המסיימים את בית הספר התיכון עם סף כניסה משמעותי ואיכותי לחיים, ליצירה ולתרומה, הן ברמת הפרט והן ברמת החברה בישראל. זאת תוך כדי השגת תעודת בגרות  וכן תעודת בוגר טכנאי אשר מסוגל להצטרף לשוק העבודה או להמשיך את לימודיו. בנוסף, לבנות עתודה טכנולוגית מקצועית לתעשייה, למשק ולחילות הטכניים בצה"ל.

תכנית זו עשויה להוות פתרון איכותי, יעיל ומעשי לתלמידים בעלי מוטיבציה וסיכוי להצליח במקצועות טכנולוגיים, כמו גם אפשרות להשלים את תעודת הבגרות, וכך לסיים את מערכת החינוך הפורמלית עם דרישות סף להצלחה ולצמיחה אישית וחברתית בלימודי המשך ו/או בשוק העבודה עתיר תחומי טכנולוגיה מודרנית.

בפני כל משתתפי התכנית עומד אופק של התפתחות מקצועית וניעות חברתית-כלכלית לקראת המשך דרכם, אם ירצו, בלימודי הנדסאי, מהנדס או בכל תואר אחר במערכות ההשכלה האקדמית

.