תואר ראשון

תכנית "אקדמיה בתיכון", היא אחת מתכניות הלימוד היוקרתיות ביותר במערכת החינוך כיום. מדובר בתכנית של האגף למחוננים ומצטיינים המיועדת לתלמידים מצטיינים במיוחד, במסגרתה ממירים תלמידי התכנית למידה בבית הספר והיבחנות בבחינת בגרות, בלימודים אקדמיים וצבירת נקודות זכות לתואר ראשון. הלימודים מתקיימים במסגרת האוניברסיטה הפתוחה כולל מטלות מנחה (ממנ"ים) ומבחנים. בטקס המצטיינים הארצי השנה, בלט במיוחד נציג מחוז דרום מבית הספר ליהמן, ירין שטמקר. שטמקר, תלמיד כיתה י', עושה את הדרך הבטוחה לתואר ראשון בכימיה וביולוגיה וצבר עד כה 15 נקודות זכות לתואר ראשון בציון גבוה מ-85, מה שהופך אותו לסטודנט מצטיין. ירין, מגיע מידי יום שלישי לאוניברסיטה ללמוד וממשיך את משימותיו מהבית כנהוג באוניברסיטה הפתוחה. ירין, עובד קשה בכדי להגיע להישגים מרשימים אלה וזוכה לרוח גבית חזקה מההורים גלית וציון ומבית הספר ליהמן. על פי ההערכות, יסיים ירין את התיכון שברשותו יותר משישים נקודות זכות שהם למעשה חצי תואר ראשון, מה שייתן לו מקדמה משמעותית ביותר להמשך החיים.