התלמידים לוקחים אחריות על הזמן שלהם ומפעילים בעצמם

המהפכה התפיסתית בליהמן נמשכת. הפעם מדובר בהפסקות פעילות שמאורגנות על ידי התלמידים.  מאחורי הפרויקט, עומדת מחשבה רבה ולא פחות חשוב, פעילות אינטנסיבית של התלמידים שנוטעת בהם שילוב של אחריות ועשייה חברתית. במסגרת הפרויקט, מארגנים התלמידים פעמיים בשבוע הפסקות פעילות בהתאם לתחום העיסוק אותו הם בוחרים. לתלמידים מוענק חופש רחב לבחור את הנושא שאתו יערכו את ההפסקה הפעילה ולאחר מכן, הם מתחילים בתהליך למידה שלו ובהכנת האירועים. בכל פעם, המשימה מבוצעת על ידי כיתה אחרת מבית הספר שמקבלת שבועיים מראש של הכנה. לפני כשבוע, בוצעה המשימה על ידי כיתות יא3 וכיתה יב 6 עם המחנכות רינת פדידה והדס אמיר.  התלמידים בחרו את נושא הדמוקרטיה ובחירות וערכו את ההפסקות הפעילות בהתאם. השבוע, הייתה זו כיתה ח 5 עם המחנכת מלכי דהן שתלמידיה העבירו הפסקה פעילה בנושא מנהיגות ומנהיגים. פרויקט זה מטמיע בקרב התלמידים ערכים של מעורבות חברתית, נושא שקיבל השנה משנה חשיבות בבית הספר ליהמן.